Vandaag werden ARON a JOSHUA gecastreerd en teefje FENNA gesteriliseerd.

27-7-castratieAron, Joshua, Fenna

 

 

De drie honden hebben de operaties goed doorstaan en zijn weer terug op de finca.

De twee castraties a EUR 80 (Aron & Joshua) en de sterilisatie van FENNA a EUR 110 zijn betaald vanuit het castratie/sterilisatiepotje.

 

Aanvulling van het sterilisatie/ castratiepotje is van harte welkom omdat er een hoop nieuwe hondjes geholpen moeten worden.

 

Voor maandag 1-8-2011 staan de eerste reutjes op de planning voor castratie:  BRENN, CID, FLECK & LUDO

Daarvoor is 4 maal EUR 80 nodig.

Voor donderdag 4-8-2011 heeft de dierenarts de sterilisaties van teefjes  CHEY, GYPSY & LI ingepland. 

Daarvoor is 3 maal EUR 110 ( hondje minder dan 10 kg) nodig.

 

Helpt u mee?

Donaties voor de sterilisatie / castratie van de genoemde hondjes zijn van harte welkom op de Fuertedogs bankrekening:

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten

IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A

 

 

 

 

 

Sinds tijden even een bericht van Elke vanaf de Fuertedogs finca  

Hier zeer gemengde gevoelens…heel veel tranen en verdriet naast iets van vreugde om de hondjes die ik gisteren op het allerlaatste moment nog uit het dodingstation heb gehaald.

Gistermorgen 27-7-11 stond ik om 8 uur voor het gemeentelijk dodingstation van Tuineje. De middag ervoor had ik vernomen dat er om 8.30 uur minimaal 38 honden zouden worden afgemaakt. Ik was daar samen met in de haast opgetrommelde kennissen, Leahn en Peter die beiden over een auto beschikten en met bijstand van Kim Beijen die momenteel twee weken op de finca meehelpt.

Het ging weer op z’n Spaans aan toe want pas om 8.40 uur kwamen de 2 gemeentebeambten aan om ons binnen te laten. En 2 minuten later arriveerde de betreffende dierenarts om de honden af te maken.

Dan sta je daar ineens tussen 76 honden en krijg je enkele minuten tijd om er nog uit te halen wat je kunt en dan is het einde verhaal voor het overgrote deel van de overblijvende honden.

tj-dogs

Daar ik op de Fuertedogs finca reeds rond de 90 honden heb zitten en er doorgaans alleen voor sta met de zorg voor al die honden en ook omdat de Fuertedogs roedel momenteel voornamelijk grote honden telt moest ik met pijn in mijn hart alle grotere formaat honden aan hun lot overlaten.

Machteloosheid, stress, pijn en verdriet schieten door je heen. Al die koppies staan in enkele seconden op je netvlies gebrand.

En dan moet je handelen. Blik op oneindig en inladen.

tj-dogs-2

Het resultaat:

16 hondjes ter plekke ingeladen en naar de Fuertedogs finca gebracht ( de TJ-dogs 1 tm 16)

tj-dogs-3

7 honden in de voorafgaande dagen uit het dodingstation van La Pared ( de LP-dogs A tm G)

tj-dogs-4

2 honden van de straat die anders in het dodingstation terecht zouden komen ( Jelle & Joshua)

.

Ik zou dus blij, opgelucht en tevreden kunnen zijn dat ik deze dagen totaal 25 honden een nieuwe kans heb kunnen geven, maar de overhand heeft het intense en rauwe verdriet over al die anderen honden, onschuldige wezens die zonder pardon zijn afgemaakt omdat de mensen hier hun verantwoordelijkheid niet kennen of niet nemen.

Maar er is geen tijd om stil te staan bij wat niet is.


De Fuertedogs roedel telt nu 25 honden meer dan de laatste tijd en ik kom iedere dag al handen en uren tekort.

 

Hier een link naar de foto's van de geredde honden via een PICASA  webalbum:   TJ-dogs

 

Alle hulp is van harte welkom!                  Ook OPVANGGEZINNEN zijn hard nodig!


En er is helaas zoals gewoonlijk weer veel geld nodig: Alle honden moeten geënt worden,  een chip en paspoort krijgen en een aantal moet alvast gecastreerd (a EUR 8O) danwel gesteriliseerd ( a EUR 110 – klein teefje a 10kg) worden. Daarnaast moeten de honden ook gevlogen worden (EUR 60 per kennel/ Transavia) zodra er opvanggezinnen dan wel adoptiegezinnen beschikbaar zijn.

Helpt u mee?  

Donaties voor de “TJ-DOGS”  zijn van harte welkom op de Fuertedogs bankrekening:

Stichting Fuertedogs 

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten

IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A

 

Zoals u wellicht gemerkt hebt is er sinds 27-5-2011 geen nieuws meer verschenen op de Fuertedogs website.

Het is de afgelopen twee maanden erg hectisch geweest op de Fuertedogs finca en alles daar omheen.

Zo werden er onder andere veel hondjes gedumpt, waarvan een groot deel inmiddels al een thuis heeft danwel in opvanggezinnen verblijft.

Sinds 10 juli 2011schijnt de webbeheerder bezig te zijn om de Fuertedogs site ergens anders onder te brengen. Dat gaat met de nodige vertraging en hindernissen. Ook is helaas het één en ander aan updates etc verloren gegaan. Daarnaast zijn er nog wat mankementen te verhelpen. Zo is er helaas ook een probleem met het uploaden van foto's. Het vervelende is echter dat de webbeheerder tot 10 augustus afwezig is. Het  updaten van de website is momenteel dus maar beperkt mogelijk - alleen tekst.

En zo is het in alle stress en drukte peddelen tussen alle hobbels en hindernissen en moeten we er maar het beste van maken en de moed niet laten zakkenSmile 

 

28-7-2011:

Gelukkig, de webbeheerder heeft vanaf zijn vakantieadres in Ecuador het probleem met de mediabank kunnen verhelpen waardoor er vanaf nu weer foto's geupload kunnen worden. De ontbrekende nieuwsberichten van de afgelopen weken zullen de komende periode door Elke met terugwerkende kracht worden bijgewerkt. De verzorging van de honden gaat voor.

 

Vannacht rond 2 uur werden CAS en GREMLIN in de aankomsthal op Schiphol verwelkomd door hun opvanggezinnen.

Vluchtpartners Elly Scholtsz en Cilia Vischer konden de twee hondjes overdragen aan blije mensen.

 

gr-cGremlin & Claudia

Claudia de Droog was er met jasje en knuffels voor GREMLIN.

CAS werd in de armen gesloten door Helma & Ron Hardeman uit Gouda

 

cas-baankomst CAS

Dank aan CiIlia en Elly voor het vliegen van de beide hondjes.

 

Vandaag was het een spannende dag voor GREMLIN.

Rond 20 uur ging hij met Cilia en Elly in de cabine mee op de vlucht naar Nederland waar hij door Claudia de Droog wordt opgevangen.

gr-a

Claudia is de adoptante van Fuertedoggies SUNNY, LINNY en PELUSA en woont in Haarlem.

GREMLIN kent de 3 kleine hondedametjes nog van de finca en hoewel het Elke enorm zeer doet om GREMLIN te laten gaan zal het kleine opdondertje met z'n beperkte zicht op den duur toch beter af zijn in het gezellige gezin van Claudia en haar kids Jim en Hannah.

Op de finca kan kleine GREMLIN verbazingwekkend goed uit de voeten en wandelt zonder moeite gewoon tussen al die grote, soms nogal wat lompe honden. Toch is een eigen gezin met vriendinnetjes van zijn eigen formaat wel zo leuk voor hem.

GREMLIN kent ook de vluchtpartners Elly & Cilia die tijdens hun vakanties op Fuerteventura al diverse jaren de finca bezochten. Reizen met de twee dames is voor Gremlin aangenamer dan met vreemden.

gr-b

Hopelijk kan GREMLIN de komende tijd een soepele overgang maken van het fincaleven naar het gezinsleven bij Claudia en zal hij zich ondanks zijn handicap daar gauw thuis voelen. Zoniet dan kan het kleine ventje altijd weer terugvliegen naar zijn thuis op de finca want daar wordt hij nu al flink gemist.