Omdat de Fuertedogs website begin augustus 2010 wordt overgezet naar een nieuwe server kan onze Fuertedogs site tijdelijk niet bereikbaar zijn. We hopen dat de overzetting probleemloos verloopt en dat er zo weinig mogelijk ongemak zal zijn.

Het drietal reutjes dat op 6 mei 2010 in een afgesloten plastic zak op de inrit van de finca werd gedumpt is in zeer goede doen.

Ze lijken hun armzalige begin te zijn vergeten en voelen zich thuis op de finca. Ze komen goed mee in de groep en zijn open naar de finca bezoekers.

SANT, SEAN en SETH zijn onlangs begonnen met tandjes wisselen en zijn vergeleken bij het moment van aankomst op z'n minst verviervoudigd qua omvang en postuur. Aan het formaat van hun poten te zien worden het grote tot zeer grote honden. Ze vertonen tot nog toe een zeer aangenaam en open karakter en zien er ook nog eens mooi uit.

Hopelijk krijgen deze kanjers alledrie spoedig hun eigen kans op een liefdevol thuis.

<santi seth- sean

De 2 hondjes LOTTE & LENNIE die op 4juni 2010 met hun moeder LYN kwamen aanlopen gaan net als de overige pups op de finca voorspoedig.

Het zijn dotjes om te zien en het is leuk om te merken hoe ze iedere dag weer een beetje meer moed verzamelen en zich stapje voor stapje in de grote roedel wagen.

Naar mensen toe zijn ze nog steeds erg verlegen en hebben ze nog een beetje tijd nodig. De mooie zusjes hebben momenteel een schouderhoogte van 46 cm (Lotte) en 40 cm voor kaneelkleurige Lennie.

lottelennie lennie & lotte

Vandaag precies over 2 maanden, dus op 25 september 2010, zal op de Universiteit van Utrecht de 1e Zwerfhonden-conferentie in Nederland plaatsvinden. Iedereen die direct of indirect betrokken is bij hulpverlening aan zwerfdieren is op deze dag van harte welkom. Deze conferentie is speciaal gericht op bestuursleden en/of vrijwilligers van stichtingen die zich bezig houden met zwerfhonden in het buitenland. Echter ook andere belangstellenden zijn van harte welkom..

zwerfhond        

 

Het doel van deze conferentie is om met allen, die zich inzetten voor zwerfhonden in het buitenland, samen te komen en elkaar te voorzien van nuttige en praktische informatie. Door middel van lezingen van experts op het gebied van wetgeving, educatie- en sterilisatieprojecten en hoe stichtingen aan extra gelden kunnen komen, hopen wij te kunnen komen tot een brede uitwisseling van kennis en ideeën ten behoeve van hulp aan zwerfdieren waar ook ter wereld. 

Het probleem van, maar vooral voor deze dieren en dan met name voor zwerfhonden is enorm groot. Laten wij met ons allen gaan proberen om voor deze dieren daadwerkelijk en structureel iets te veranderen.

Voor meer informatie:  http://www.zwerfhondenconferentie.nl/

 

MORENA (=brunette) het pupje dat op 16 mei 2010 door Elke uit een afvalcontainer gered werd, maakt het uitstekend.

MORENA is enorm gegroeid en heeft inmiddels een schouderhoogte van 40 cm en ze zal nog even doorgroeien. Ze doet qua manier doen en laten erg aan NOORTJE denken. Het is een enthousiast, slim, nieuwsgierig en zeer lenig teefje dat lekker in haar vel steekt. Ze kan goed overweg met de andere honden in de roedel en is open naar mensen. Een aanhankelijke pup die graag even komt knuffelen maar daarnaast ook lekker haar eigen gang gaat en het reilen en zeilen op de finca verkent. Een pittig hondje waar men met een beetje trainen, tijd en geduld een fantastisch leuk beestje aan gaat hebben.

morena moren3 morena-2 morena4  morena5 morena bij aankomst