Vanmiddag had Jackie een klein ongelukje doordat een pupje een koffiemok van tafel gooide. Eén van de scherven kwam ongelukkigerwijs in de achterpoot van Jackie en veroorzaakte een flinke jaap. Inmiddels is de wond gehecht en is Jackie bekomen van de schrik maar wel een beetje zielig.

jackie-x jackie-13

Op de terugweg van de dierenarts zag Elke een magere, bruine hond midden op de drukke rotonde in de hoofdstad. De uitgeputte en sterk vermagerde reu stond stijf van schrik terwijl automobilisten toeterend en schreeuwend langs hem heen zoeften. Elke heeft de trillende hond van de weg kunnen halen voordat hij werd aangereden.

ruben-1 ruben-2

De hond zwierf waarschijnlijk al langer rond, zijn voetkussentjes liggen open en er zit overal teer tussen en op de poten. Na een enorme hoeveelheid water kwam hij weer een beetje bij en heeft hij met tussenpozen wat eten gekregen.

ruben-3 ruben-4

Voor de zekerheid is de hond even door de dierenarts nagekeken. De hond heeft geen chip en is door Elke meegenomen naar de finca waar hij de komende tijd kan bijkomen. Het is nog een jonge reu en hij heeft de naam RUBEN gekregen.

.  

Voor de volgende reutjes is Elke nog op zoek naar sponsoren voor de castratiekosten.

Iedere reu kan voor EUR 80 gecastreerd worden.

Helpt u mee de operatiekosten voor LINDO, LION, CAS, PLUTO & SULTAN op te brengen?

 

lindo lion cas pluto-cocker sultan-cocker

 

Uw donaties zijn welkom op de Fuertedogs bankrekening :

ABN-AMRO nr. 52.82.62.289  t.n.v. Stichting Fuertedogs Almere 

Vandaag kwam er een echtpaar met 2 kinderen om hulp vragen.

Door de aanhoudende economische crisis op Fuerteventura moet het gezin na 10 jaar noodgedwongen uitwijken naar hun thuisland Colombia. Ze kunnen hun hondjes vanwege de hoge kosten van een transport naar Columbia niet meenemen. Het gezin zit in zak en as bij de gedachte dat hun hondjes zullen worden afgemaakt in het gemeentelijk dodingstation. 

Het gaat om 3 teefjes, te weten LAYKA, KATHY en PELUSA (=Pluisje) .

layka katy pelusa

En een reutje, een zwarte Cocker mix genaamd PLUTO

pluto-cocker

 

Alle 4 de hondjes zijn nog jong ( rond de 1,5 a 2 jaar) en in goede doen en open naar mensen. 

Donaties voor sterilisaties van de 3 teefjes ( dwz EUR 110 / per hond ) zijn van harte welkom

Als ook donaties voor de castratie van Pluto. Kosten EUR 80.

 

ABN-AMRO rekening nr. 52.82.62.289  t.n.v. Stichting Fuertedogs Almere)

 

 

 

Vandaag kwam er een vrouw langs die door omstandigheden naar Gran Canaria moet verhuizen. Daar is haar hondje echter niet welkom. Uit haar verhaal  blijkt dat Sultan bij haar al langere tijd op het dakterras leeft en zij weinig of geen tijd voor hem heeft. De vrouw wilde Sultan niet afgeven bij het dodingstation en kwam vragen of Elke kon helpen. Hopelijk krijgt Sultan binnenkort een beter leven.

 sult-b sult-d sult-c

De betreffende foto's zijn nog gemaakt door de vrouw. Sultan heeft een sterke vlooienallergie en in tegenstelling tot op de foto's heeft hij momenteel een hele kale onderrug. Eerdaags volgen recente foto's.

Donaties voor de castratie van Sultan ( EUR 80) zijn welkom op de Fuertedogs rekening

( ABN-AMRO rekening nr. 52.82.62.289  t.n.v. Stichting Fuertedogs Almere