Vanavond rond 21 uur is LION samen met Hester Schinkel vertrokken richting Nederland.

LION werd vooraf nog even gewassen om al het stof van de finca kwijt te raken en zijn witte vachtje terug te krijgen>

Hij zal straks 03.00 uur door zijn nieuwe baasje op Schiphol worden opgewacht.

Goede reis!

16-9-10 lion

Eerder deze week werd Elke gebeld over een teefje dat in het nabij gelegen dorpje Triquivijate over straat zwierf. Een Engels stel trof bij het uitlaten van hun eigen honden steeds het teefje aan, dat vervolgens iedere keer met hun mee naar huis liep. Ze gaven haar eten en drinken maar konden haar zelf niet houden daar ze al 3 honden hebben. Ze belden Elke of ze het teefje kon komen halen omdat ze anders de politie moesten bellen en het teefje dan in het dodingstation zou belanden.

Het teefje verblijft daarom sinds vandaag op de finca. Het is een erg mooi en aandoenlijk hondje, nog erg verlegen en wat bangig.

Ze zat ook flink onder de 'piojos'ofwel kippenvlooien die vaak voor bloedarmoede zorgen en nare ziektes kunnen overbrengen. Ze was ook wat aan het spugen. Ze is behandeld met een middel tegen de piojos. Hopelijk voelt ze zich snel thuis op de finca.

15-9-10 teefje

Hester Schinkel, de adoptante van J-pup JING, nu LUNA, heeft het naar haar zin tussen de hondjes op de Fuertedogs finca.

Het is alweer haar laatste dagje, morgen zit haar 10-daagse klusvakantie er op en vliegt zij naar huis.

Zij zal LION meenemen op de vlucht.

Helaas vliegt Hester met ARKEFLY en moet daarbij per kilo betaalt worden voor een hond.

Dat betekent dat boxer-teefje KYRA helaas niet mee kan op de vlucht, die weegt namelijk meer dan 30 kg en dwz dat de vluchtkosten voor haar rond de 30 x €8 = € 240 liggen vergeleken bij de EUR 60 van een Transavia vlucht. Dus blijft Kyra nog lekker bij Elke op de finca totdat er een vluchtpartner is gevonden die met Transavia vliegt.

15-9-10 hester

Na maanden lang lekker droog weer gehad te hebben, viel er vandaag voor het eerst sinds tijden weer eens een flinke regenbui uit de lucht.

Daardoor werd weer even extra duidelijk hoe enorm de finca is opgeknapt door het inmiddels aangelegde terras op de binnenplaats.

De tegels daartoe werden destijds gedoneerd door een lieftallige Belgische dame die tijdens een regenachtig fincabezoek constateerde dat het opknappen van het terras grote prioriteit had.

Daarom kon de forse regenbui van vandaag niet deren en stond Elke even stil bij hoe het voorheen was en hoe sterk de situatie inmiddels verbeterd is.

14-9-10

De twee pupjes die enige tijd geleden met bijtwonden op hun koppies werden binnengebracht gaan erg goed.

Ze zitten duidelijk beter in hun vel, groeien goed en hebben het naar hun zin.

Nu ze volledig zijn aangesterkt krijgen ze hun eerste puppy enting tegen het Parvo-virus en Hondenziekte.

 

13-9-10