Het cocker mix teefje, eerder genoemd bij het nieuws van 16-9-2010 verblijft inmiddels op de finca.

Ze heeft haar eerste gecombineerde enting tegen Parvo en Hondenziekte gehad en zit lekker in haar velletje.

Het pupje is geboren op 7-6-2010 en heeft momenteel een schouderhoogte van 28 cm en is PINKIE genoemd. 

Het is een heel zacht aandoenlijk, bescheiden en aanhankelijk hondje dat een lief gezin verdient.

 

pinkie-25-9

 

Bij interesse in dit leuke hondje kunt u een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Donaties voor PINKIE  (ivm benodigde chip, paspoortje, hondsdolheidsenting en tweemaal de cocktailenting van 7 ziektes) zijn welkom.

(Bankrekening Stichting Fuertedogs    ABN-AMRO   nr. 52.82.62.289 te Almere)

 

 

De Fuertedogs finca ligt enigszins afgelegen in een gedeelte waar af en toe een moeizaam bereik is qua netwerk voor telefoon en internet.

Sinds de 17e september laat Elke's internetverbinding het afweten. Het internetbedrijf Telmax, wat een door de provincie gesubsideerde rurale internetverbinding verzorgt voor de afgelegen wooneenheden zoals de finca, schijnt ernstige problemen te hebben met zijn installaties. Daardoor is het sturen en ontvangen van emails en het bijwerken van de website als ook het bellen via SKYPE de laatste tijd niet of bijna niet mogelijk.

De problemen zouden zsm mogelijk verholpen worden maar tot nu toe is de verbinding nog ronduit slecht danwel helemaal geen.

Vanavond laat was er even een redelijke verbinding mogelijk en heeft Elke een aantal nieuwsberichten van de afgelopen tijd op de website kunnen bijwerken.

Hopelijk zijn de problemen op korte termijn verholpen en tot die tijd is Elke voor dringende zaken in ieder geval bereikbaar op haar mobiel.

(0034-627715711)

 

 

 

Vanmorgen rond 6 uur werd Bobtail ALEX nog even lekker gewassen en verzorgd en daarna ging hij met Elke mee naar de luchthaven.

Er had zich van tevoren geen vluchtpartner gemeld en daarom besloot Elke het maar gewoon te proberen bij de mensen in de incheckende rij voor de Transavia vlucht naar Amsterdam die rond 10.20uur zou vertrekken.

Iets voor 8 uur waren we daar en gelukkig was hostess Lisette de Greef  aanwezig om ook een goed woordje voor Alex te doen. Fijn want daardoorbesloten Monique Schuller en haar partner Rutger Wind om Alex mee te nemen op de vlucht. Hartelijk dank daarvoor dus aan zowel Lisette als de vluchtpartners Monique en Rutger!

Alex had veel bekijks op de luchthaven, het is ook een enorme leuke hond en natuurlijk zo groot dat hij vanzelfsprekend de aandacht trok.

En zodoende vertrok ALEX naar Nederland waar hij even een paar uur door Elke's ouders werd opgevangen totdat zijn nieuwe baasjes uit Maastricht hem kwamen halen en hij aan zijn nieuwe leventje kon beginnen.

24-9-10 alex vertrek

 

Vandaag werden Podenca teefjes LYN en SOFIE gesteriliseerd.

De operaties van beide dames verliepen voorspoedig en ze  zullen zich wel weer snel beter voelen.

Bij deze nogmaals dank aan Judy Kleinbongardt die de sterilisatie van LYN doneerde door een deel van het entreegeld van de Podencodag 2010 daarvoor ter beschikking te stellen.

22-9-10 lyn

Also thanks to Judith Lansche who donated the sterilisationcosts of podenca SOFIE.

22-9-10 sofie

Vandaag werden niet alleen LYN en SOFIE geholpen maar werd ook MINDY gesteriliseerd.

22-9-10 mindy

Ook RUBEN moest het ontgelden, hij werd vandaag gecastreerd.

23-9-10 ruben

Alle 4 de hondjes hebben hun operaties inmiddels achter de rug en herstellen zich gelukkig goed.

De sterilisatie van MINDY werd onlangs gedoneerd door Barbara Ederzeel en Bert Rook.

De castratie van RUBEN werd betaald uit Elke's castratiepotje wat gelukkig met enige regelmaat weer aangevuld wordt doordat de meeste adoptanten bereid zijn om de castratiekosten van hun geadopteerde hond terug te doneren in de pot opdat daarmee een andere hond op de finca geholpen kan worden.

Dat is met oog op de veiligheid in de groep heel belangrijk in zo'n grote roedel. Door alle reuen te castreren worden vechtpartijen tussen reuen om (loopse) teefjes zoveel mogelijk voorkomen. Bovendien wil Elke er niet aan meewerken om nog meer honden op de wereld te zetten terwijl er iedere maand zoveel honden worden afgemaakt in de dodingstations en dus ligt ook prioriteit bij het steriliseren van alle teefjes.

Daarom bij deze nogmaals een woordje van DANK aan al die mensen die vrijwillig de kosten van sterilisatie danwel castratie van de door hen geadopteerde hond terug hebben gestort in de pot. Als ook degenen die zonder een hond te adopteren de kosten voor een sterilisatie / castratie doneerden. Heel fijn dat zoveel mensen meehelpen om de fincahonden te helpen! TOP!