- Augustus 2011 - 

 

OEFF....voor Elke niet een maand om zo weer even over te doen. Een maand met vele ups and downs die emotioneel en fysiek nogal wat impact hebben gehad. 

Is het voor één persoon alleen sowieso altijd al buffelen met zoveel hondjes en al het op de finca te verzetten werk, naast alle organisatie rondom de Fuertedogs roedel, de adopties en website en het voortdurende gebrek aan structurele hulp ter plekke, dan was de afgelopen maand daarbij vergeleken SUPER ZWAAAAAAAR. Op menig moment zakte de moed zo diep in de schoenen dat Elke niet meer wist hoe t allemaal verder moest.

Veel tegenslagen,  problemen en trieste gebeurtenissen:  Zes hondjes overleden, de op de finca zo onmisbare auto tot 3 maal toe voor reparatie naar de garage, (met bijbehorende fikse rekeningen), een flinke rattenplaag ( het leek wel een horrorfilm s'nachts op de finca) , vervelende jagers op het terrein met hun buksen, gebrek aan water op de finca, vuurwerk van de diversen dorpsfeesten, veel relletjes en onrust onder de hondjes, intensieve zorg voor de zieke hondjes en bovendien een afschuwelijke pijn in de rug en hopeloze vermoeidheid door de lange periode van overbelasting. Daar wordt een mens al met al niet vrolijk van.

Maar gelukkig daarnaast ook heel veel positiefs om weer een beetje overeind te krabbelen en de moed erin te kunnen houden. Maar liefst 14 hondjes vonden deze maand een nieuw thuis, veel hondjes mochten in opvang en er waren een aantal hartverwarmende akties / reacties van mensen die meeleefden met de ellende afgelopen maand. Zoals Astrid de Kam die vanuit Nederland kwam om te helpen om de ellende op de finca het hoofd te bieden.

Dus kop op, blik op oneindig en gewoon weer doorgaan met de missie : " a better doglife on Fuerteventura "


De gebeurtenissen van de afgelopen periode hebben een enorme buffer geslagen in de wilskracht en reserves van Elke en zijn haar niet in de kouwe kleren gaan zitten. Vandaar de lange radiostilte vanaf de Fuertedogs finca en de enorme achterstand in het bijwerken van de nieuwsrubriek en de overige updates en emails.