DELTA, het Pittbul teefje dat van de week uit het dodingstation gehaald werd is gisteren met spoed geopereerd. 

Toen Elke haar (op een verzoek van een Duitse vriendin) afgelopen dinsdagmiddag uit het dodingstation ophaalde maakte ze al een zeer teneergeslagen en lusteloze indruk. Logisch ook, verblijven in een dodingstation is niet niks, ze zat er al een tijdje en haar maatje was al afgemaakt.

Het leek erop dat ze een infectie had omdat ook haar urine erg wit en troebel was. Dus maar even laten checken tussen alle bedrijven door met zoveel nieuwe honden.

In de dierenkliniek werd een x-ray gemaakt en bleek dat het arme teefje een enorm abces had in één van haar nieren en onmiddelijk geopereerd moest worden, ze hing aan een zijden draadje. 

 

delta-nier DELTA

 

De operatie is inmiddels achter de rug.

Ze zijn een aantal uren met haar bezig geweest. Er werd eerst 1,5 liter vocht uit de op knappen staande nier gezogen. De nier was echter al in zodanige conditie dat ter plekke besloten werd deze te verwijderen. DELTA is de operatie naar omstandigheden goed doorgekomen.

Rond 20.30 uur mocht Elke haar nog even bezoeken, ze was toen nog versuft maar gelukkig bij bewustzijn.

Dierenarts Javier was erg met haar begaan en zou de komende 24 uur de verzorging zelf op zich nemen. Iedere 2 uur moet DELTA medicijnen krijgen ingespoten. Gisteravond om 23 uur kwam er nog een smsje dat DELTA het redelijk goed maakte. Vanmorgen om 8 uur het smsje dat ze de nacht goed doorgekomen is. De eerste 48 uur zijn kritiek en het is afwachten maar de eerste berichten zijn voorspoedig. Duimen dus.

 

De dierenarts heeft nog niet aangegeven hoeveel de rekening zal zijn. Iets waar Elke zich wel behoorlijke zorgen over maakt, juist ook omdat er de afgelopen dagen in totaal 25 nieuwe honden zijn bijgekomen en er dus al heel veel extra kosten zijn. Het belangrijkste is echter dat DELTA geopereerd is en nu een goede kans op herstel maakt. 

Het zou heel erg fijn zijn als mensen bereid zijn om de dierenartskosten voor DELTA te sponsoren.

helpt u mee?

Donaties voor de nieroperatie van DELTA zijn van harte welkom op de Fuertedogs rekening:

Stichting Fuertedogs

ABN-AMRO  nr. 52.82.62.289
te Vleuten

IBAN nummer NL42ABNA0528262289.
BIC ABNANL2A