tymo-kop

  TYMO - reutje

 

TYMO is een reutje van een klein blijvend ras,  een yorkshire kruising met iets groters. De dierenarts schat hem van rond 5-2-2009.

 Hij heeft een schouderhoogte van 29 cm en is een vrolijk en aanhankelijk hondje.

 

TYMO  verblijft sinds 28-4-2011 op de Fuertedogs finca en is inmiddels op 12-5-2011 gecastreerd.  Het kleine reutje kwam die bewuste dag tot twee keer toe bijna onder een auto vlak voor Elke's ogen en dus heeft ze het hondje maar gauw van de weg gehaald en meegenomen. TYMO had geen chip of adresgegevens in zijn halsbandje staan en niemand heeft het hondje als vermist gemeld.

TYMO doet een beetje denken aan Fuertedoggie GUY destijds. Het lijkt of de pootjes van TYMO een beetje krom zijn maar volgens de dierenarts komt dat door de aard van de kruising (klein hondje X groter hondje)

Ondanks zijn kleine formaatje staat hij heel goed zijn mannetje in de roedel. Vol vertrouwen loopt hij als klein onderdeurtje tussen de grote honden mee. Hij kan dus goed meekomen in de hele groep. Hij is gewend aan de auto, slaapt graag op bed, een echte knuffelkont. Leuk hondje! Laat hem nog maar even hier blijven :-).

TYMO is nieuwsgierig en open naar mensen en komt graag even knuffelen. Hij houdt erg van lekkere hapjes en laat het kaas dan niet van zijn brood eten. Hij vindt het soms ook leuk om de Podenco's een beetje op te jutten en is graag in voor een spelletje. Het is een heus boefje, soms een druk, enigszins opdringerig baasje maar anderzijds ook weer een heel lief, knuffelbeertje. Een leuk hondje voor een vlot gezin. 

tymo-a

 

Heeft u interesse om TYMO te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Wilt u TYMO op afstand ondersteunen, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
tymo-a-1

  You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!


 
ukTYMO- male dog

 

Are you interested in adopting TYMO? Would you like more information? Please email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
If you would like to sponsor TYMO at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..