Het vuurwerk was vanavond wel erg dichtbij, namelijk in Las Pocetas zelf, het dorpje waar de finca ligt. Vooral teefje April raakt bij vuurwerk doorgaans flink in paniek. Ze probeert dan uit te breken om te vluchten en is in haar blinde paniek zo oersterk dat ze tot rare dingen in staat is. Zo heeft ze zichzelf in juni tijdens het vuurwerk bijna gewurgd door haar kop tussen de spijl van een stevig gesloten ijzeren deur te wringen waardoor ze vervolgens bijna gewurgd werd. Gelukkig is het toen met een gekneusde keel / nek nog goed afgelopen.  
april-a april-b
Als er vuurwerk verwacht wordt slaapt APRIL daarom normaal gesproken in de auto omdat ze zich daar wel veilig voelt en dan geen uitbraakpogingen doet. Helaas is Elke's auto tijdelijk uit de running en had April het vanavond erg moeilijk.
Een tripje van vrijwilligers liep uit op een kapotte oliecarter met alle gevolgen van dien. Hopelijk is Elke's bestelautootje snel weer gerepareerd want de feesten en het vuurwerk houden nog wel even aan en dus mist April haar veilige plek. Bovendien ligt de Fuertedogs finca in 'the middle of nowhere' en zonder auto kunnen Elke en de honden geen kant op. Het is dus duimen dat de honden deze autoloze dagen geen urgente dierenartsbezoeken nodig hebben