elmo-z

  ELMO - reutje     GEADOPTEERD - sinds 28-4-2011 in Nld 

 

 

 

 

Elmo is een reutje, destijds rond 2 oktober 2007 geboren in het dodingstation. ELMO is inmiddels gecastreerd en heeft een schouderhoogte van 58 cm. Z´n moeder is een PODENCO en zijn vader waarschijnlijk een BARDINO. In ieder geval heeft Elmo een mooi uiterlijk meegekregen. Elke heeft de moeder samen met haar 7 pups weg gehaald uit het gemeentestation en mee naar huis genomen. Intussen is alleen Elmo nog over want zijn laatste broertje en maatje Milo, is op 25 december 2008 vertrokken naar een fantastisch gezin in Nederland. Dus nu Elmo nog.

Elmo was altijd heel close met z´n broertje Milo en heeft het een tijdje behoorlijk moeilijk gehad met het vertrek van Milo. Elmo heeft een rustig en wat gevoelig temperament, al kan hij ook zo z’n gekke buien hebben en zich laten gaan in een stoeipartijtje. Hij laat zich graag aanhalen maar is soms naar vreemde mensen nog wat afwachtend en verlegen bij een eerste toenadering. Hij kan goed overweg met alle honden uit de roedel, teven of reuen, groot of klein, jong of oud het haalt hem allemaal niets uit.

Elmo weet zich goed en snel aan te passen in de groep en onderwerpt zich liever dan dat hij op de voorgrond treedt. Elmo is speels, slim en watervlug. Hij is erg goed in het vangen van muizen en salamandertjes en heeft een behoorlijk jachtinstinct. Elmo is echter een gevoelige hond die een zachte benadering nodig heeft. Voor Elmo zoeken we een lieve, actieve familie die genoeg tijd, aandacht en liefde over heeft om Elmo een heerlijk thuis te geven.

Intussen zou het fijn zijn als er mensen zijn die een bijdrage zouden willen doen voor voer, inentingen, paspoort en chip en hem op afstand zouden willen ondersteunen.

Heeft u interesse om ELMO te adopteren of wilt u meer informatie, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wilt u ELMO ondersteunen middels adoptie op afstand, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

elmo c1 625-130-5 elmo c2 626-130-6
elmo c4 628-130-8 elmo c3 627-130-7 

 

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!

 

17-4-2011 Pieterjan kiest voor ELMO
zondag, 17 april 2011 00:00

Goed nieuws voor ELMO.

Canicrosser Pieterjan Griep die deze week met een aantal honden kwam rennen en veel tijd tussen de hondjes doorbracht kiest ELMO als zijn

toekomstige sportmaatje.

pj 1PJ & ELMO

ELMO kwam destijds samen met zijn moeder Podenca teefje REZA en zijn broertjes en zusjes uit het dodingstation. Het nest met 7 pups werd geboren

op 2 oktober 2007 en de pups hadden een erg moeilijke start. Ze hingen aan een zijden draadje en een aantal van hen bezweek verdrietig genoeg.

Over bleven teefje MILOE en reutjes FARON, MILO en ELMO.

elmos familie

ELMO, FARON, MILOE & MILO destijds.

Erg verdrietig nieuws was toen ook dat moeder REZA net voor het jachtseizoen op 1-8-2008 van de finca werd gestolen (volgens ooggetuigen) en nooit

meer terug werd gezien.

MILOE en FARON werden vrij snel geadopteerd terwijl MILO en ELMO nog een tijdje samen op de finca bleven totdat ook MILO een eigen thuis kreeg.

ELMO bleef over maar heeft gelukkig altijd veel vriendjes op de finca gehad.

MILOE woont in Harlingen, FARON in Eindhoven, MILO in Schipluiden en dan straks ELMO in Hoogvliet.

Het zou leuk zijn om ze nog eens alle vier bij elkaar te zien! 

 

28-4-2011 ELMO naar NLD
donderdag, 28 april 2011 00:00

Vanmorgen vloog Fuertedoggie ELMO op de Transaviavlucht naar Nederland..

elmo-salidavertrek ELMO

Hat was nog even spannend of ELMO inderdaad vandaag naar Nld zou gaan want er had zich van tevoren geen vluchtpartner gemeld. Dus op de bonnefooi naar de luchthaven.

Gelukkig boden Shirley Borsboom-van Asten, oma Gisela en dochtertjeNikki ter plekke aan om ELMO mee naar Nederland te nemen.

En daar ging ELMO-tje.

Op Schiphol werd ELMO verwelkomd door Pieterjan Griep die zijn nieuwe sportmaatje eerder deze maand zelf kwam uitzoeken op de Fuertedogs finca.

elmo-nld-1aankomst ELMO

En een paar uurtjes later de eerste beelden van ELMO-tje in zijn nieuwe huis:

elmo-thuisELMO in Nld

 

 

30-4-2011 ELMO-tje
zaterdag, 30 april 2011 00:00

ELMO ligt lekker relaxed op de bank in zijn nieuwe thuis.  Hij is ook nieuwsgierig naar de omgeving, dat is even wat anders dan de finca.

elmo-bELMO in Nld

 

elmo-c ELMO

Met de baas en huisgenoot Rocco voor het eerst mee naar het honden trainingsveld. Leuk maar ook wel een beetje spannend.

Z'n tuig hangt op half zeven, gelukkig is morgen het speciale canicross tuig voor ELMO beschikbaar. Dan gaat ELMO met baasje Pieterjan voor het eerst

mee met een canicross training. Samen met Fuertedoggie MICK en zijn baasjes Marianne en Fred. Wellicht herkennen de 2 Fuertedoggies elkaar nog wel.

 

1-5-2011 ELMO's eerste Canicross training, samen met MICK
zondag, 01 mei 2011 00:00

Vandaag ging ELMO voor het eerst mee trainen met het Canicross team. Dit keer bezochten ze Bussum.

ELMO vond het erg leuk en kon goed meekomen.

Voorafgaand aan de training zag hij voor het eerst ook MICK weer terug sinds beiden de Fuertedogs finca hebben verlaten. Op de foto Fred, het baasje van MICK samen met MICK en ELMO.

elmo-1-5ELMO & MICK

En een filmpje, ELMO en MICK in aktie op de Canicross training van 1 mei  in Bussum :

http://www.youtube.com/watch?v=Z3Dw6iZsEgc&feature=related

 

En nog een filmpje van MICK tijdens de Canicross trainng van 4 mei in Castricum

http://www.youtube.com/watch?v=o9fyp2aYz8k

 

Krijg je ook zin om te canicrossen, ga dan een keer mee met de training. Meer info: http://www.canicrossnederland.nl/

Of volg het BLOG van Marianne en Fred, de baasjes van MICK:  http://blogger.xs4all.nl/hazelind

 


ukElmo - male dog

Elmo, 58cm tall, was born around October 2007 at the dog pound. His mother is a Podenco and his father was probably a Bardino so Elmo is a good looking guy! He has since been castrated. Elke saved his mother and her 7 puppies from being destroyed at the dog pound and took them home with her. However, Elmo is the only one left at the finca - his brother Milo, who was also his buddy, went to a new family in Holland on December 25th 2008. So now it’s Elmos turn!

Elmo was very close to Milo and it took him some time to get used to the fact that he wasn’t there anymore. Elmo is calm, a little sensitive and needs a soft approach. He loves to be petted but can be a bit shy with strangers. Elmo can also have his crazy moods when he likes to romp around and he gets along with all the dogs in the finca, female or male, big or small, young or old it doesn’t make a difference to him. Elmo is well adjusted amongst the dogs at the finca but tends to hold back, rather than push himself to the foreground. Elmo is playful, smart and very fast and is very good at catching mice and salamanders - he has a good hunting instinct.

For Elmo we are looking for a home with an active, loving family who have enough time and space to play with him and take him out. A fenced, secure garden with walks nearby would be ideal.

Are you interested in adopting Elmo? Would you like more information? Please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


If you would like to sponsor Elmo at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .