dala-z

 DALA - teefje

 

DALA verblijft sinds 9 juli 2009 op de Fuertedogs finca. Ze werd destijds gevonden in het dorp Tindaya door de dierenarts. Ze had toen 6 hele jonge pupjes en de dierenarts wilde de doodsbange moeder met pups niet in het overvolle gemeentestation van La Oliva dumpen. Vandaar dat de moeder met pups naar Elke's finca werden gebracht. De pupjes zijn verdrietig genoeg helaas bezweken aan het parvovirus.

DALA was en is nog steeds een enorm angstige en wereldvreemde hond. Ze laat mensen niet dichtbij zich komen, laat staan aanraken.  Erg triest dat ze zo getraumatiseerd is, het is duidelijk dat ze voorheen weinig goeds heeft meegemaakt in haar leven. Ze wil niks van mensen weten. Ondanks dat ze nu een jaar op de Fuertedogs finca verblijft  en hele kleine vorderingen maakt, heeft ze nog een enorm lange weg te gaan voordat zij misschien plaatsbaar is.

Op de finca krijgt ze echter alle tijd en ruimte die ze nodig heeft en hopelijk komt er ooit een ommekeer zodat DALA haar angst en wantrouwen achter zich kan laten en met meer vertrouwen en rust in het leven zal staan. 

El CAPITAN ANIMAL PROJECT / Mirjam Kirschsieper doneerden enige tijd geleden het sterilisatiegeld voor DALA ( EUR 150). Echter daar DALA nog zo getraumatiseerd is, is de sterilisatie voorlopig op de lange baan geschoven. Het beetje vertrouwen dat DALA in Elke heeft  moet niet kapot gemaakt worden door haar op te jagen, te vangen en in een transportbox naar de dierenarts te vervoeren met bijkomende stress rondom een operatie. Gelukkig zijn bijna alle reutjes op de finca gecastreerd en zit DALA met een paar andere honden apart en is er geen kans op zwangerschap. DALA is inmiddels op 8-2-2011 gesteriliseerd.

Omdat DALA één van de vaste fincabewoners zal blijven zou het heel fijn zijn als meerdere mensen haar op afstand zouden willen ondersteunen.

Wilt u DALA ondersteunen middels adoptie op afstand, stuur dan een email naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

 

 

 

You cannot save the dogs of the world, but you can save the world of one dog!
8-2-2011 Bange DALA eindelijk gesteriliseerd
dinsdag, 08 februari 2011 00:00

DALA, de nog steeds zo bange, grote Bardina dame  is eindelijk gesteriliseerd.

Lange tijd werd de sterilisatie vooruitgeschoven omdat DALA zo extreem angstig is dat je niet dichter dan 1,5 meter in haar buurt kan komen.

 

dala DALA gesteriliseerd

 

Ondanks dat DALA onderhand al behoorlijk lang op de finca rondloopt laat ze zich dus nog steeds door niemand aanraken.

Met behulp van een hoge dosis kalmerings- / slaaptabletten kon ze worden 'gevangen' en  werd ze naar de dierenkliniek gebracht.

De operatie is goed verlopen.

Destijds werd reeds het bedrag voor DALA's sterilisatie a EUR 150 gedoneerd door EL CAPITAN ANIMAL PROJECT / Mirjam Kirschsieper.


ukDala - female dog
Dala is a very scared Bardina female. She was found in the village of Tindaya by the vet. He didn’t want to take her to the overcrowded dog pound at La Oliva so he contacted Elke.  Dala is very afraid, you can barely touch her and it was very hard to get her to the finca. . It’s very sad that she is so traumatized. It’s clear she hasn’t experienced much good in her live and isn’t used to human contact. Hopefully, over time, she will gain some trust and find some peace of mind.
Dala can’t be adopted for now because of her current fear and condition. Hopefully, she will be able to leave her past behind and get better. She will probably stay at the finca for a long time.
People who want to support this scared DALA from a distance are more than welcome.

Will you support the traumatized Dala?

If you would like to sponsor Dala at the finca please email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

dala c1 2082-387-3 dala c2 2083-387-4